sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Lisää blogailuaHeipä hei taas kaikille.
   Kuten huomaatte, en ole mikään maailman aktiivisin kirjoittaja. Koitetaan nyt kuitenkin jotain saada tännekkin laitettua.
    Elikkäs oppimista täälä tapahtuu kyllä puolin ja toisin. Täälä ollaan todella tarkkoja, suurimman osan ajasta ainakin. Yksi tärkeimmistä opeista tänne lähtijälle ainakin metallialalla on opetella hitsaamaan yhdellä kädellä, sillä jostain syystä saksalaiset eivät ole vielä keksineet käyttää hitsausmaskia. En usko että päähän kiinnitettävä maski oikeasti kovin paljoa maksaa. Hieman on siis saanut totutella tähän touhuun.
   Jonkun verran olen itsekkin opettanut täälä. Näytin kansiotani työpaikalla ja työkaverini innostui kovasti takomistani käärmeistä ja häränpäistä, joten luppoaikana on tällaista sitten opeteltu. Eli opit kulkevat suuntaan ja toiseen.
   Työpaikan porukka on todella mukavaa, ja mitä pidempään täälä on ollut, niin sitä enemmän kaikki tuntuu olevan kuin suomessa. Joitain pieniä eroja työntekijöissä kyllä huomaa. Suurimpana ehkä se, että saksalaiset tuntuvat olevan todella ylpeitä työstaan ja ammatistaan. Kaikki työntekijät pitävät erilaisia vaatteita, joista tunnistaa ammattikunnan ja niitä käytetään selkeästi ylpeänä.
   Lopuksi koitan vielä lisätä joitain kuvia tekeleistä mitä täälä on askarreltu, vaikkakaan en itse ole juuri muuta tehnyt kuin sahaillut paloja ja hitsaillut ja poraillut joitan juttuja. Ehkä jatkossa uskaltavat antaa minulle enemmän tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti